Devizakonverziós teszt

A teszt kitöltésével választ kap a kérdésre, hogy cégénél „piaci” árfolyamon váltják-e a devizát és érdemes-e, szükséges-e a pénzügyi terület devizakonverziós tevékenységét fejleszteni.

Személyes adatok megadása

Név(Kötelező)

Teszt kérdések

1. A cégnél ahol dolgozik devizakereskedelemben járatlan laikus köti a devizaügyleteket?(Kötelező)
2. A cég pénzügyi munkatársa a devizaváltások alkalmával az adott pillanatban érvényes devizapiaci árfolyamszintről "realtime" tájékozódik. (Megjegyzés: kizárható, hogy a cégnél a devizaváltás az interneten található késleltetett (pl. 20 perces) árak alapján történik.)(Kötelező)
3. A cég ismeri a technikáját, hogyan lehet utólag ellenőrizni a bankok által közvetített devizakonverziós árak pontosságát.(Kötelező)
4. A vállalati euró forintra történő telefonos váltásának alkalmával a banki ügyintézőkkel nem lehet alkudozni.(Kötelező)
5. Devizakonverzió alkalmával, minél nagyobb a váltandó összeg, annál kedvezőtlenebb váltási árfolyamot ad a bank.(Kötelező)
6. A cégnél, ahol dolgozik devizakereskedelemben járatos szakember végzi a devizakonverziókat.(Kötelező)
7. A pénzintézetek devizaváltások alkalmával arbitrálnak a devizapiaci árfolyamok és az ügyfelek között. (arbitrálás = félreárazásból származó kockázatmentes nyereség).(Kötelező)
8. A bankközi devizapiacon az EURHUF spread (vételi és eladási árfolyam különbözet) minimum 50 fillér.(Kötelező)
9. A cég a devizaváltásokat a banki rögzített árfolyamon, vagy az online banki rendszeren közvetített árfolyamon, vagy a banki ügyfélreferenstől telefonon, esetleg személyesen kapott árfolyamokon végzi.(Kötelező)
10. A devizaváltáskor a devizapiaci árfolyamnál magasabban történő vásárlás, vagy a devizapiaci árfolyamnál alacsonyabban történő eladás közvetlenül a cég adózás előtti eredményét csökkenti.(Kötelező)
11. A pénzintézetek deviza váltáskori árfolyamnyeresége a cégek árfolyamvesztesége.(Kötelező)
12. A cég a devizaváltások alkalmával a banki treasury üzletkötőjétől telefonon direktbe kapja az árakat.(Kötelező)
13. A banki treasury üzletkötője mindig a devizapiacon elérhető legkedvezőbb árat közvetíti ügyfelének.(Kötelező)
14. A cég digitális-szoftveres eszközökkel - a banktól függetlenül - tudja árazni a banki határidős, opciós és strukturált termékeket.(Kötelező)